Eftersom måttfullhet är ett ledord i de blå zonerna snålar vi på grädden i chokladmoussen. Men vi snålar banne mig inte på chokladen. När man äter hälsosamt får man unna sig det lilla extra ibland.
4 portioner
Ingredienser
4 äggvitor
100 g mörk choklad 70%
2 ½ tsk socker
Förslag på topping (kan uteslutas)
Hackade nötter, jordnötter, mandelflarn eller fullkornskrisp.
Gör så här
Knäck äggen och separera äggvitan från äggulan. Lägg äggvitan i en skål och vispa den till ett riktigt hårt skum med en elvisp. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Rör ner sockret i chokladen och rör sedan ned chokladblandningen försiktigt i äggskummet. Rör tills allt är ordentligt blandat. Fördela moussen i 4 glas och låt stå kallt i ca 30 minuter. Strö över valfri topping.
Svinnsmart tips!
De äggulor som blir över går utmärkt att frysa in för att använda vid ett senare tillfälle.
Näringsvärde per portion (utan topping)
Energi 167 kcal | Fett 10,3 g, varav mättat 6 g | Kolhydrat 11,1 g | Fibrer 0g | Protein 6 g
Comments