top of page
Search

Rödbetssallad med äpple

Meri kuri­si­ma­su! Se där, nu vet du hur man säger God jul på japans­ka. Vi bjuder på en klassisk rödbetssallad med äpple, lök och pepparrot.



4 port.


Ingredienser


400 g rödbetor

1 rött äpple

1 liten röd lök

2 tsk riven pepparrot

2 tsk rapsolja

1 krm salt

2 msk hackad persilja


Gör så här

Koka rödbetorna med skalet på tills de är mjuka. Skölj i kallt vatten. Skala Rödbetorna och låt de svalna. Skär rödbetor och äpple i mindre bitar. Skala och hacka löken. Lägg ner allt i en skål och tillsätt pepparrot, rapsolja och salt. Blanda om och toppa med persilja.

Rödbetan är precis som sina släktingar gulbetan, polkabetan mycket klimatsmarta grödor. Välj de svenska varianterna när de är i säsong och gärna den ekologiska varianterna som slipper vi kemiska bekämpningsmedel och är extra snälla mot naturen.

Receptet är veganskt, laktos-, mjölk- och glutenfritt


Näringsvärde per portion

Energi 100 kcal | Fett 2,1 g, varav mättat 0,2 g | Kolhydrat 16,1 g | Fibrer 4,5 g | Protein 1,8 g



Commentaires


bottom of page